top of page
  • Forfatters billedeHenrik Møller

Low Arousal - hvorfor virker det ikke?Jamen det gør det da også. Altså på nogen arbejdspladser. Bestemt ikke på alle. Heller ikke selvom alle er blevet undervist i Low Arousal.

Hvad kan Low Arousal?

Det er en metode der kan medvirke til at guide personalet til at benytte nogle fælles strategier og principper, men det er i høj grad også en tænke- og være måde.

Ro smitter

Ro smitter- og det er virkelig en af de mest effektive strategier der findes både for den professionelle og i det private møde imellem mennesker.


Min erfaring som underviser er, at det er nemt at sige: “du skal bare være rolig hvis der sker noget”, men det kan i den grad være udfordrende i praksis. En af de største udfordringer er de vaner, som den enkelte medarbejder har lagret hjernen. Altså i den del af hjernen, hvor vi igennem hele livet har lagret vildt meget information, viden, data og erfaring. Vi kan kalde det autopiloten, og det giver os alle handlemuligheder, hvor vi gør noget, uden at vi tænker så meget over det.


Og skal vi ændre nogle af de handlinger, hvor vi altså ikke tænker så meget før vi gør det, så skal vi altså arbejde bevist og træne og øve os hver eneste dag. Målet er at ændre vaner fra fx. at skælde ud, til at nu skal vi undlade at skælde ud, hvis nogen gør noget vi ikke syntes er ok. Og at droppe skæld ud, lade være med at sige nej, og undlade minuskrav er og bliver noget at det vigtigste at fokusere på, hvis man altså ønsker at have en Low Arousal tilgang.

Ansvarsprincippet.

En tilgang, væremåde og tænkemåde hvor den ansatte påtager sig det ansvar at tilpasse sig, og omsorgsfuldt favner den adfærd, som både børn og voksne kan udvise i den professionelle kontakt/relation.

Det kan lade sig gøre, og vi skal bare være helt enige om, at det ikke kommer af sig selv. Det er en livslang rejse, der for nogen er en naturlig del af en måde at være i livet på, mens det for andre kræver ekstra meget.

Jeg hjælper jer selvfølgelig gerne på vej, det er det jeg lever af. Men øv jer derude, der er alt for mange konflikter som måske kunne være forebygget.


Har du kommentarer eller andet så skriv gerne i tråden eller send mig en mail på kontakt@ifkh.dkComments


bottom of page