top of page
Skærmbillede 2023-10-03 kl. 22.06.14.png

Den psyko-fysiske metode

Teoretiske oplæg - lovgivning - samarbejde - nænsom guidning - skånsom nødværge - skånsom magtanvendelse. 

Metoden bygger på evidensbaseret viden og forskning, praktisk erfaring, undersøgelser og litteratur m.m fra Danmark og fra udlandet. Metoden er i dag særdeles kendt og respekteret på mange arbejdspladser i hele Danmark, Færøerne og i Grønland.

Siden 1988 har de psyko-fysiske konsulenter undervist personale på arbejdspladser i både ind- og udland.

Vores speciale er at omsætte teori til praksis!

Siden 1988 har De Psyko-Fysiske Konsulenter® udviklet og undervist personale på arbejdspladser i både ind- og udland i den Psyko-Fysiske Metode, et undervisningsprogram der via teori, træning og øvelser formidler viden og handlemuligheder i mødet med mennesker, herunder også personer med truende, aggressiv, udadreagerende eller selvskadende adfærd. 

 

Vi har en Low Arousal tilgang med borgeren i centrum, men vi har også fokus på personalets tryghed og sikkerhed. Herunder også hvor vigtigt det er at personalet modtager særlig undervisning til at kunne håndtere de helt særlige udfordrende konfliktsituationer. Vi kalder det tryghedstræning.

De Psyko-Fysiske Konsulenter blev oprindeligt startet af Bjarne Vejgaard. I september 2019 blev firmaet omstruktureret, således at konsulenterne selv varetager den daglige drift, delt ud på regioner. Målet er at sikre en fortsat positiv udvikling og fremgang i mange år fremover. Konceptet bliver b.la. ført videre af 6 Psyko-Fysiske Konsulenter, som er tilknyttet.

 

Vi har et af Danmarks mest erfarne konsulentteams med samlet mere end 100 års undervisningserfaring.

 

Vi samarbejder derudover med andre fagspecialister, der alle har bred erfaring inden for arbejdet med konflikthåndtering og kompetenceudvikling. Henrik Møller har været en del af de Psyko-Fysiske Konsulenter siden 2005 og har siden da været en af nøglepersonerne i udviklingen af konceptet. 

Vi tilbyder kurser i skånsom
magtanvendelse

Vi anbefaler alle der i deres daglige praksis kan opleve situationer, hvor de skal fastholde, forflytte eller føre et andet menneske at de modtager relevant undervisning. Vi anbefaler at både medarbejdere og ledelsen deltager på vores kurser. 

 

Deltageren vil efter endt kursusforløb have praktisk forståelse af hvordan skånsom magtanvendelse udføres i daglig praksis. Vi gennemgår relevant lovgivning, og relevante cases og træner særligt udviklede skånsomme teknikker. 

Kursuslængde:

Vi anbefaler minimum en halv dags træning og undervisning, og særligt også at der følges op og at færdighederne vedligeholdes. De fleste af vores kurser varer 1 - 2 dage og indeholder også andre relevante temaer og emner.

8EB3CF9A-C9BB-4B18-A403-CD9E31E444B8_1_201_a.jpeg

Støtte-guidegreb

Her trænes støtte-guidegrebet på en kursusdag inden for specialområdet. Grebet er yderst skånsomt, og kan i særlige situationer benyttes til skånsom magtanvendelse.

87C84BD8-BDFC-4941-9127-0B53F21924AF.heic

Sideleje

En skånsom fastholdelsesteknik til brug for liggende fastholdelse på seng eller gulv. Vigtigt at have styr på teknikken, så man udviser den fornødne ro til at kunne deeskalere og berolige, mens der holdes.

bottom of page