top of page
  • Forfatters billedeHenrik Møller

Vold er vold!

Ja selvfølgelig skal du tage det alvorligt! Karina du er folkevalgt, du er institutionens kontakt-politiker og med i Horsens kommunes Dagtilbudsudvalg.


En privat “synsning”, om man syntes at det at blive slået, sparket og spyttet på af et barn i en børnehaven er voldsomt at kalde for vold. Om du er enig eller uenig med Arbejdstilsynet er sagen fuldstændig uvedkommende. Det er vold! Om du bliver slået af en på 5 år, en på 30 år eller en på 90 år er stadig vold.


Hvordan vi reagerer på det er til gengæld individuelt, om handlingen er strafegnet noget helt tredje.


Arbejdstilsynet har lavet en meget fin definition, som selvfølgelig tager udgangspunkt i straffeloven.


AT: Eksempler på fysisk vold:

Angreb mod kroppen i form af overfald, kvælningsforsøg, knivstik, spark, slag, skub, benspænd, fastholdelse, kast med genstande, bid, niv, krads og spyt.


Personligt har jeg oplevet alt for mange ansatte der dag ud og dag ind bliver udsat for enten fysisk eller psykisk vold, trusler og krænkelser. Særligt inden for børne/ungeområdet og ældreplejen kan det være tabu og svært at melde ud, være ærlig og få fortalt og registret det man bliver udsat for. Mange bliver slidt op af den daglige påvirkning. Det sætter sig i nervesystemet, og mange bliver syge, skifter arbejdsplads og måske fagområde.


I mødet med mennesker skal vi selvfølgelig kunne tåle noget, men ingen skal udsættes for vold. Og det er og bliver arbejdsgiverens forpligtigelse, at sikre arbejdstagernes sikkerhed og sundhed i alle forhold, der er forbundet med arbejdet.


Så ja, selvfølglig skal I tage det alvorligt!


Læs dagens artikel fra TV2 nyheder her:

Pædagoger udsat for vold i børnehave: - Jeg tager det ret alvorligt

Commentaires


bottom of page