top of page

SKÅNSOM MAGTANVENDELSE

Magtanvendelse i daglig praksis.

Magtanvendelse er absolut sidste udvej. Alle andre strategier bør til hver en tid afprøves / benyttes.

Lovgivning

Vi ved at selv de dygtigste medarbejdere ikke er i stand til at forebygge alle konflikter. Derved er det også risiko for at der opleves  selvskadende eller udadreagerende adfærd, og ofte er der en forventning om at de ansatte griber ind. Enten med hjemmel i særlovgivningerne som fx, Serviceloven, Lov om voksenansvar, Folkeskoleloven eller Psykiatriloven, eller også med hjemmel i de almindelige retsregler herunder straffelovens § 13 Nødværge og § 14 nødret.

Vi tilbyder oplæg af 1-3 timers varighed, hvis i som arbejdsplads har brug for at få opdateret jeres viden om gældende lovgivning hos jer.

Opgaven.

Vi ved også at vi mennesker gør det bedste vi kan når vi skal løse en opgave, men lige præcis her er der en forskel. Ingen har fået kompetencer til i  praksis at kunne udføre skånsomme teknikker. Det skal læres! 

Den kropslige læring og træning af greb, teknikker, rollefordling & samarbejde og lovgivningen er en del af vores tryghedstræning.Vores erfaring er at jo bedre du er trænet, jo mere ro kan ud udvise i en tilspidset situation, og jo mindre får du brug for at udøve magtanvendelse i praksis.

Den Psyko-Fysiske Metode.

Den Psyko-Fysiske Metode er udviklet over mere end 30 år. Siden 1988 har den været benyttet i bla. Psykiatrien, bosteder & institutioner, i plejen og specialområderne. Metoden har fokus på Etik, Omsorg og Skånsomhed. Vi forsøger til hver en tid at gennemføre magtanvendelsen så kortvarigt som muligt, uden smertepåvirkning og risiko for asfyxi. Vi har specialistviden, inddrager evidens fra ind- og udland, og vi mange års erfaring fra praksis.

Undervisningsmateriale.

Alle får udleveret fotomapper  med fotos af teknikkerne, eller der kan tilkøbes adgang til vores online trænings- og læringsplatform, hvor der er video af de fleste af teknikkerne. Det er vigtigt at I får trænet og vedligeholdt jeres færdigheder. Enten ved årlige træningsdage med os, eller hvis i er mange kan vi også tilbyde 2 specialuddannelser:

  • IVI - Intern vedligeholdelses Instruktør

  • Nødværgeinstruktør

Kontakt os hvis du ønsker at vide mere.

 

Herunder ser du fotos af et par af vores teknikker.

8EB3CF9A-C9BB-4B18-A403-CD9E31E444B8_1_201_a.jpeg

STØTTE-GUIDEGREB

Her trænes støtte-guidegrebet på en kursus dag inden for specialområdet. Grebet er yderst skånsomt, og kan i særlige situationer benyttes til skånsom magtanvendelse.

87C84BD8-BDFC-4941-9127-0B53F21924AF.heic

SIDELEJE

En skånsom fastholdelsesteknik til brug for liggende fastholdelse på seng eller gulv. Vigtigt at have styr på teknikken, så man udviser den fornødne ro til at kunne deeskalere og berolige, mens der holdes.

bottom of page