top of page
  • Forfatters billedeHenrik Møller

Pædagogisk dag - Konflikthåndtering Hyldgårdsskolen Ikast/Brande

Pædagogisk lørdag.

Så har IFKH - Institut for Konflikthåndtering netop afholdt 3 timers oplæg i konflikthåndtering på Pædagogisk dag for næsten 70 ansatte på Hyldgårdsskolen Ikast/Brande.


Faglige udfordringer i folkeskolen

Der er stadig mange faglige udfordringer i landets folkeskoler. Derfor er det vigtigt, at de ansatte bliver klædt godt på til både at kunne forebygge, håndtere og lære af dagligdagens konfliktsituationer.


Situationer som helt naturligt opstår, men som også kan fylde meget for både medarbejdere og elever. Undersøgelser viser at hver 3. lærer i folkeskolen hvert år bliver udsat for fysisk vold, og at tendensen er stigende. Hvor er det dejligt at mærke jeres engagement og ønsker om at forandre og udvikle til glæde for alle, og med et fokus på bla. trivsel og omsorg.


Program og indhold konflikthåndtering

På de 3 timer kom vi blandt andet ind på:

- Faglige udfordringer og metoder

- Trivsel på arbejdspladsen

- Konfliktforebyggelse i praksis

- Konfliktens felt / at være i konflikt

- Kommunikation, strategier og det nedtrappende sprog

- Grænsesætning

- Hvad siger loven / straffeloven + bkg. (folkeskoleloven)


Oplægget blev krydret med historier, trylleord og sjove indslag. Det er vigtigt at kunne grine sammen, men også at vi får inddraget alle, og sikrer at deltagerne kan arbejde videre med det lærte.


Tak for de mange postive tilbagemeldinger, og et løfte om at bruge de udleverede fagbøger og indholdet fremadrettet. Det er vigtigt at omsætte teori til praksis, og det sker når vi er gået. Håber vi snart ses igen.


Comments


bottom of page