top of page
  • Forfatters billedeHenrik Møller

Et presset sundhedsvæsen


“Vi er et rigt land. Vi har råd til at uddanne nyt sundhedspersonale, og vi har råd til at skabe ordentlige løn- og arbejdsvilkår - hvis politikerne altså vil prioritere det fremfor at opstille politiske fatamorganaer!”

—————————-

Kan kun være enig med Dorthe👍 Alle lande har da brug for egne ressourcer til at løse sundhedsfaglige opgaver. Vi bliver altså nødt til at tænke i helt andre baner.


Og så er det ikke kun en udfordring med sundhedspersonale, det gælder også andre faggrupper bla. politiet, lærere og andre ansat i omsorgsfagene. Det er en dybt bekymrende udvikling.Dorthe Boe Danbjørg, Sygeplejerske og Næstforkvinde i DSR / Dansk Sygeplejeråd skriver på LinkedIn:

Vi skal ikke gå på strandhugst i andre lande ✋


Jeg har været i News for at kommentere på Moderaternes forslag om at vi skal uddanne sygeplejersker i Filippinerne eller Indien.


Det er problematisk af flere grunde.


Vi skal ikke dræne mindre rige lande for de mennesker, der er ressourcestærke nok til at uddanne sig som eksempelvis sygeplejerske.


Det handler om et globalt udsyn og etik. Sygeplejerskemanglen er global, så vi bør ikke støvsuge andre lande for at løse vores mangel.


I stedet for at opstille hvad jeg mener er politiske fatamorganaer, så kan vi jo starte med at løse problemet lokalt i Danmark. Og det er der altså rig mulighed for.


Vi er et rigt land, og bør kunne skabe løn og arbejdsvilkår, som kan tiltrække sygeplejersker.


📍For det første, så er der over 5000 sygeplejersker, der arbejder uden for faget - start med at få dem tilbage!


📍For det andet, så ved vi, at der er næsten ligeså mange unge der overvejer at læse til sygeplejerske, som dem der søger ind. Men de ender med at fravælge uddannelsen pga løn og arbejdsvilkår!


Som jeg skrev, så er vi altså et rigt land. Vi har råd til at uddanne nyt sundhedspersonale, og vi har råd til at skabe ordentlige løn- og arbejdsvilkår - hvis politikerne altså vil prioritere det fremfor at opstille politiske fatamorganaer!


https://www.linkedin.com/posts/dorthe-boe-danbj%C3%B8rg-b4531736_vi-skal-ikke-g%C3%A5-p%C3%A5-strandhugst-i-andre-lande-activity-7083141102324588544-3bkV?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

bottom of page